Térdfertőzés kezelése

Torok- és mandulagyulladás tünetei és kezelése

Módosítva: A torokgyulladás igen gyakori betegség, mely általában felsőlégúti fertőzésekkel együtt, esetleg azok szövődményeként jelentkezik.

Torokfájdalom Létrehozva: Jellegzetes tünetei a torok kellemetlen égető, szúró érzése.

Jellegzetes tünetei közé tartozik a torokfájás, a nyelési nehézségek, a köhögés és a rekedtség. A torokgyulladás tulajdonképpen a garatot borító nyálkahártya megbetegedése.

térdfertőzés kezelése

Oka az esetek nagy részében vírusos vagy bakteriális eredetű fertőzés, és általában más, felsőlégúti panaszokkal, gyulladásokkal együtt jelentkezik. Az is előfordulhat, hogy felsőlégúti térdfertőzés kezelése betegségpl.

Női Egészség Éve 2020

Mi okozza a torokgyulladást? A torokgyulladásos esetek mintegy százalékát vírusok okozzák, így ugyanazok a mikrobák, melyek a nátha vagy az influenza kialakulásáért felelősek.

A szakértő válaszol: nyirokmasszázs a mandulagyulladás megelőzésére - hausmannekszer.hu

Ritkábban, de előfordulhat, hogy egyéb, például a kanyarót, a mononukleózist vagy a herpeszt okozó vírus áll a torokgyulladás hátterében. A vírusok mellett bakteriális fertőzés is torokgyulladáshoz vezethet, a gyermekek körében például igen térdfertőzés kezelése a Streptococcusra visszavezethető betegség ez a torokgyulladás mellett skarlátot is okozhat.

térdfertőzés kezelése

A torokgyulladás kellemetlen tünetekkel jár Forrás: EgészségKalauz Jóval ritkább, hogy a torokgyulladást irritáció okozza pl. Az irritáció okozta, krónikus torokgyulladás általában lassabban alakul ki, hosszú ideig elhúzódik, és nem jár együtt a felsőlégúti fertőzésekre jellemző tünetekkel, így köhögéssel, orrfolyással vagy lázzal sem.

térdfertőzés kezelése

A torokgyulladás tünetei A torokgyulladásnak jellegzetes, mindenki által jól ismert tünetei vannak, de egy-két eltérés segítheti a szakembert a pontos térdfertőzés kezelése felállításában ez azért is fontos, mert a vírusos, illetve bakteriális eredetű fertőzéseket más-más módon kell kezelni. A leggyakoribb tünetek közé tartozik a láz és a hidegrázás, az általános gyengeség és rosszullét, az térdfertőzés kezelése, a hányinger, az orrdugulás és az orrfolyás, a tüsszögés, a köhögésa nyelési nehézségek, a torokban érezhető fájdalom, esetleg kaparó érzés.

A nyirokcsomók megduzzadhatnak, érzékennyé válhatnak.

térdfertőzés kezelése

Fehér foltok a mandulákon? Ezek okozhatják. A diagnózis pontosítását segítő tünetek lehetnek például a torokban megjelenő hólyagocskák, fekélyek, a torokban kialakuló bevérzések, a mandulákon látható gennyes foltokde a bőrön kialakuló kiütések is.

térdfertőzés kezelése

Szintén utalhat a torokgyulladást kiváltó okra, hogy mióta érezzük a tüneteket, illetve, hogy változik-e a tünetek intenzitása. A beteg életkora is árulkodó lehet, bizonyos fertőzések gyakrabban érintik a kisgyermekeket, míg mások inkább a fiatal felnőttek esetében jellemzőek.

térdfertőzés kezelése

Forrás: EgészségKalauz.

További a témáról